2021-12-06 10:49:30• hírek • Szatmár.ro

Könyv- és mesterségek bemutatója csütörtökön az Iparosotthonban

2021. december 9-én, csütörtökön 18:00 órától a szatmárnémeti Iparosotthonban egy rendhagyó könyvbemutatóra várják az érdeklődőket.  

Az esemény apropóját Matusinka Beáta újságíró, kommunikációs szakember Hagyományok vonzásában — Szatmári mesterségek című első kötetének megjelenése nyújtja, de a hangsúly egy kötetlen beszélgetésre kerül a hagyományos szatmári mesterségekről, a szakmák sorsáról, esetleges átörökítési lehetőségekről, a kötetben szereplő és a helyszínen jelen lévő mesteremberekkel, helyi ízekről és illatokról, valamint a XX–XXI. századot átölelő különleges élettörténetekről. Az 5 év kutatómunka során összegyűjtött riportokban 13 mesterség és 16 mesterember, hagyományőrző riportalany szerepel.

A háromnyelvű kötetet Elek György publicista, író és Răzvan Roșu antropológus, néprajzkutató mutatják be.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre, ahol a kóstolással egybekötött kiállításon, hagyományos termékek, a könyv és 2022-es naptár is megvásárolható.

A jelenlegi szabályozások értelmében az esemény kizárólag oltási igazolvánnyal látogatható.

További információ, az esemény online részvételi lehetőségéről leírás, illetve előrendelési lehetőség a www.matusinka.ro honlapon vagy a hello@matusinka.ro e-mail címen.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: